دوره 3، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arian B, Hajinezhad M R, Karimi A. Comparison between the effects of Berberis Vulgaris aqueous extract and Lovastatin drug on Liver Enzymes in hyperlipidemic mice. Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences. 2015; 3 (1) :7-1
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-198-fa.html
آریان بهجت، حاجی نژاد محمد رضا، کریمی اکبر. اثر عصاره آبی میوه زرشک بر آنزیم های شاخص کبدی در موش های کوچک آزمایشگاهی هیپرلیپیدمیک و مقایسه آن با داروی لواستاتین . مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1394; 3 (1) :7-1

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-198-fa.html


چکیده:   (1796 مشاهده)

مقدمه و هدف: زرشک گیاهی است با خاصیت آنتی­اکسیدان و کاهشدهنده چربی که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف مقایسه اثر عصاره آبی میوه زرشک و داروی ضد چربی لواستاتین در کاهش سطح آنزیمهای شاخص کبدی در سرم موش‌های کوچک آزمایشگاهی تحت تیمار با رژیم پرچرب انجام شد.

روشها: جمعیت مورد مطالعه 60 سر موش سوری نر بود که به صورت تصادفی به 4 گروه 15 تایی تقسیم شد. گروه شاهد: هیچ تغذیهای دریافت نکرد. گروه کنترل منفی: هیپرلیپیدمیک بود و به عنوان گروه کنترل اصلی تلقی شد. گروه کنترل مثبت: علاوه بر رژیم پرچرب دوز مشخص لواستاتین دریافت کرد. گروه تیمار شده: در کنار رژیم پرچرب از عصاره زرشک به میزانmg/kg  80 تغذیه کرد. در پایان دوره 30 روزه از قلب موش‌ها خون‌گیری و سطح سرمی آنزیمهای کبدی آنها اندازه­گیری شد. دادهها به کمک آزمون آماری تحلیل شد.

نتایج: براساس نتایج سطح ALP آنزیم گروه تحت تیمار با میوه زرشک در مقایسه با گروه کنترل منفی کاهش معنیداری داشت (0.05 P<). تیمار با عصاره زرشک سبب کاهش معنیدار در سطح آنزیمهای ALT و AST در مقایسه با گروه کنترل منفی شد (0.05 P<) که تاثیری مشابه با لواستاتین داشت، اما در مقایسه گروه کنترل مثبت و تیمار شده اختلاف معنی‌داری در سطح آنزیمها دیده نشد.

نتیجهگیری: کارایی عصاره میوه زرشک در کاهش آنزیمهای کبدی موش های هیپرلیپیدمیک مشابه داروی لواستاتین است و با توجه به اثرات جانبی کمتر، کاربرد آن در رژیمهای درمانی توصیه میشود. 

متن کامل [PDF 753 kb]   (532 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۴ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۱ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015  All Rights Reserved | Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb