دوره 4، شماره 3 - ( 7-1395 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 54-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

yousefi avarvand A, meshkat Z, khademi F, shamsazar A, ahmadipour Z. Investigation of Antibiotic resistance profiles of Enterococci isolated from different clinical specimens in Qaem hospital, Mashhad. Journal title 2016; 4 (3) :48-54
یوسفی اوروند ارشید، مشکات زهرا، خادمی فرزاد، شمس آذر علی، احمدی پور زهرا. بررسی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی انتروکوک‌های جدا شده از نمونه‌های بیمارستان قائم مشهد . عنوان نشریه. 1395; 4 (3) :48-54

1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد

زمینه و هدف: انتروکوک‌ها کوکسی های گرم مثبت، از مهمترین پاتوژن‌های انسانی بوده و عامل عفونت‌های بیمارستانی و اکتسابی از جامعه محسوب می‌شوند و مقاومت ذاتی به تعدادی از عوامل ضد میکروبی دارند. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی انتروکوک‌های جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی قاﺋم دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.

روش‌ها: در مجموع 110 ایزوله انتروکوکی از فروردین تا مهر سال 94 از بیمارستان آموزشی قاﺋم دانشگاه علوم پزشکی مشهد جمع‌آوری شد. سپس تعیین حساسیت ایزوله‌ها نسبت به 10 آنتی‌بیوتیک منتخب به روش دیسک دیفیوژن (MDDM) انجام شد.

نتایج: مقاومت سویه‌های انتروکوکی به آنتی‌بیوتیک‌های ونکومایسین، پنی‌سیلین، سفتریاکسون، اریترومایسین، آمپی‌سیلین، آموکسی‌سیلین، سیپروفلوکساسین، جنتامایسین، نالیدیکسیک اسید و کوتریموکسازول به ترتیب 4/5 درصد، 5/54 درصد، 70 درصد، 79 درصد، 8/41 درصد، 5/35 درصد، 8/71 درصد، 4/65 درصد، 89 درصد، 8/71 درصد بود. در این مطالعه (6/83 درصد) 92 ایزوله مربوط به نمونه ادرار و (3/16 درصد) 18 ایزوله مربوط به نمونه‌های مختلف (7 ایزوله از خون، 1 ایزوله از مایع مغزینخاعی، 3 ایزوله از زخم و 7 ایزوله از ترشحات) بود. ایزوله‌های باکتری از (51 درصد) 56 نفر مرد و (46 درصد) 54 نفر زن جداسازی شد.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، درصد قابل توجهی از سویه‌های انتروکوکی مقاومت بالایی به آنتی‌بیوتیک‌های نالیدیکسیک اسید، اریترومایسین، سیپروفلوکساسین، کوتریموکسازول و سفتریاکسون را نشان می‌دهند. بنابراین، استراتژی‌های درمانی مناسب برای کنترل و جلوگیری از گسترش گونه‌های مقاوم مورد نیاز است.

دریافت: 1395/8/21 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1396/2/14