دوره 1، شماره 3 - ( 7-1392 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 23-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh siuki, Heshmati, KHademi, ShamayianRazavi, Khalafi. Knowledge and perceived benefits and perceived barriers of students in relationship with their behavior in context of consumption of breakfast and snack in primary schools in Torbat heydariyeh. Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences. 2013; 1 (3) :23-31
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-55-fa.html
علیزاده سیوکی هادی، حشمتی هاشم، خادمی حسین، شماعیان رضوی نازنین، خلفی علی. ارتباط آگاهی ، منافع درک شده و موانع درک شده دانش آموزان با رفتار آنها در زمینه‌ی مصرف صبحانه و میان وعده در مدارس ابتدایی شهر تربت حیدریه. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1392; 1 (3) :23-31

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-55-fa.html


1- مربی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
چکیده:   (6484 مشاهده)

زمینه و هدف: رشد و تکامل مطلوب کودکان در گرو تغذیه‌ی صحیح و عادات غذایی مناسب است. اگر تغذیه کودک مناسب و برنامه‌ی غذایی وی مطلوب باشد، سلامتی کودک تأمین می‌شود. توجه به تغذیه کودکان از این جهت حائز اهمیت است که حساس‌ترین و آسیب‌پذیرترین گروه اجتماع را در مقابل سوء تغذیه و کمبود غذا تشکیل می‌دهند. این مطالعه جهت تعیین سطح دانش و منافع درک شده و موانع درک شده ی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه در رابطه با مصرف صبحانه و میان وعده در سال تحصیلی92 انجام گرفته است.

روش بررسی: در این تحقیق نیمه تجربی 180 نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه وارد مطالعه شدند. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با کمک نرم افزار SPSS و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: در این مطالعه 6/45 درصد دانش آموزان و 5/25 درصد آنها تقریباً هر روز صبحانه مصرف می کردند.نتیجه‌ی آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین آگاهی و رفتار دانش آموزان رابطه‌ی همبستگی متوسط و مثبت و بین موانع درک شده و رفتار رابطه‌ی همبستگی مثبت وجود دارد ولی این رابطه بین منافع  درک شده و رفتار مشاهده نشد .

نتیجه گیری: با توجه به اهمیت دوران کودکی در پیشرفت، تکامل و سلامت کودک، آموزش های مناسب و گسترده تر، ضامن نسلی سالم و کارآمد خواهد بود. و با عنایت به پایین بودن درصد دانش آموزانی که در این مطالعه هر روز صبحانه و میان وعده مصرف می کردند، استفاده از برنامه های آموزشی مدون بر اساس مدلهای تغییر رفتار که باعث ارتقاء رفتارهای تغذیه ای در دانش آموزان شود ضروری به نظر می رسد.

واژه‌های کلیدی: آگاهی، صبحانه، میان وعده، دانش آموزان
متن کامل [PDF 793 kb]   (856 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۲/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۲/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۲/۲۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015  All Rights Reserved | Journal of Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb