زمینه
و هدف: رشد و
تکامل مطلوب کودکان در گرو تغذیهی صحیح و عادات غذایی مناسب است. اگر تغذیه کودک مناسب
و برنامهی غذایی وی مطلوب باشد، سلامتی کودک تأمین میشود. توجه به تغذیه کودکان از
این جهت حائز اهمیت است که حساسترین و آسیبپذیرترین گروه اجتماع را در مقابل سوء
تغذیه و کمبود غذا تشکیل میدهند. این مطالعه جهت تعیین سطح دانش و منافع درک شده و
موانع درک شده ی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه در رابطه با مصرف صبحانه
و میان وعده در سال تحصیلی92 انجام گرفته است.
روش
بررسی: در این
تحقیق نیمه تجربی 180 نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه وارد مطالعه
شدند. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار
جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت. داده های
جمع آوری شده با کمک نرم افزار SPSS
و آزمونهای آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تی مستقل و ضریب همبستگی
پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته
ها: در این مطالعه
6/45 درصد دانش آموزان و 5/25 درصد آنها تقریباً هر روز صبحانه مصرف می کردند.نتیجهی
آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین آگاهی و رفتار دانش آموزان رابطهی همبستگی متوسط
و مثبت و بین موانع درک شده و رفتار رابطهی همبستگی مثبت وجود دارد ولی این رابطه
بین منافع درک شده و رفتار مشاهده نشد .
نتیجه
گیری: با توجه
به اهمیت دوران کودکی در پیشرفت، تکامل و سلامت کودک، آموزش های مناسب و گسترده تر،
ضامن نسلی سالم و کارآمد خواهد بود. و با عنایت به پایین بودن درصد دانش آموزانی که
در این مطالعه هر روز صبحانه و میان وعده مصرف می کردند، استفاده از برنامه های آموزشی
مدون بر اساس مدلهای تغییر رفتار که باعث ارتقاء رفتارهای تغذیه ای در دانش آموزان
شود ضروری به نظر می رسد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |