دوره 10، شماره 1 - ( 4-1401 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 74-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

Z R, Z E M, N R, H B V. The effect of spiritual health education with family participation on health-related quality of life in female adolescents. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه 2022; 10 (1) :64-74
رحیمی زینت، امامی مقدم زهرا، رزاقی نغمه، بهنام وشانی حمیدرضا. تاثیر آموزش سلامت معنوی با مشارکت خانواده بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در نوجوانان دختر. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1401; 10 (1) :64-74

1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
زمینه و هدف: آموزش سلامت معنوی در نوجوانان دختر باعث بهبود کیفیت زندگی آنان می شود. خانواده از عوامل تأثیرگذار بر سلامت معنوی و کیفیت زندگی نوجوانان است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر آموزش سلامت معنوی با مشارکت خانواده بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در نوجوانان دختر انجام گرفت.
روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار ت صادفی قبل و بعد، بر روی 60 نوجوان دختر 12-14 ساله در شهر م شهد در سال1401-1400 انجام شد. از بین 22 مرکز بهدا شتی شهری دو مرکز به روش ت صادفی ساده انتخاب گردید. ابزار گردآوری دادهها شامل؛ فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت کیداسکرین 27 بود. محتوای آموزشی طی 8 جلسه 45-30 دقیقه ای دو بار در هفته برای گروه مداخله برگزار گردید. گروه کنترل آموزشهای رایج را دریافت نمودند. تجزیه و تحلیل دادهها با نرم افزار SPSS نســخه 24 و آزمونهای تی مســتقل، آنالیز واریانس و من ویتنی یو انجام شد.
نتایج: قبل از مداخله میانگین نمره کلی کیفیت زندگی مرتبط با ســـلامت در دو گروه تفاوت معنیدار نداشــت. (P>0/05) اما بعد از مداخله میانگین نمره کلی کیفیت زندگی مرتبط با ســلامت در گروه مداخله به طور معنیداری بالاتر از گروه کنترل بود.(P<0/05)
نتیجه گیری: آموزش سلامت معنوی با م شارکت خانواده سبب افزایش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در نوجوانان دختر گردید لذا استفاده از این آموزشها توصیه میشود.
دریافت: 1401/3/31 | پذیرش: 1401/5/11 | انتشار: 1401/5/12