دوره 10، شماره 2 - ( 5-1401 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 40-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

H H, T K, H E, N K. Exploring the experiences of women with pelvic floor disorders with received medical services: a qualitative study. Journal title 2022; 10 (2) :25-40
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-1110-fa.html
هادی زاده طلاساز زهرا، خدیوزاده طلعت، ابراهیمی پور حسین، خادم نیره. تبیین تجارب زنان مبتلا به اختلالات کف لگن از خدمات درمانی دریافت شده:یک مطالعه کیفی. عنوان نشریه. 1401; 10 (2) :25-40

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-1110-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (1173 مشاهده)
زمینه و هدف: مبتلایان به اختلالات کف لگن علیرغم شــیوع بالای مشــکل در جامعه کمتر به دنبال اســتفاده از خدمات درمانی ه ستند. مطالعات مختلف بیان کردند یکی از م شکلات مهم در ارائهی خدمات درمانی به افراد مبتلا به اختلالات کف لگن عدم توجه به ترجیحات و انتظارات آنها میباشــد. لذا، این مطالعه با هدف تبیین تجارب زنان مبتلا به اختلالات کف لگن از خدمات درمانی دریافت شده صورت پذیرفت.
روش ها: مطالعه حاضر با رویکرد کیفی تحلیل محتوا مرسوم گراهام و لومن بر روی 24 نفر از زنان مبتلا به اختلال کف لگن انجام شد. مشارکت کنندگان با رعایت حداکثر تنوع به صورت هدفمند با در نظر گرفتن معیارهای ورود شامل ابتلا به هر نوع از اختلالات کف لگن طبق اظهارات خود فرد، توانایی در به خاطر آوردن و بیان شـــفاف تجربیات، مسلمان و ایرانی بودن، انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با مصاحبه ی عمیق نیمه ساختاریافته تا اشباع داده ها ادامه یافت. مصاحبه ها به صورت دیجیتالی ضبط، سپس کلمه به کلمه در نرم افزارMAXQDA10 پیاده و بلافاصله کددهی میشدند. تجزیه و تحلیل داده ها، هم زمان و به طور مستمر با جمع آوری اطلاعات انجام میگرفت.
نتایج: پس از طبقه بندی و کدبندی داده ها از مجموع مضمون های یافت شده یک طبقه اصلی شامل ضعف سیستم درمان در مدیریت اختلال استخراج شد. این طبقه دارای هشت زیر طبقه شامل: نارسایی در ارایه خدمات آموزشی، بی توجهی به حقوق مراجع، عدم توانایی سیستم در جلب اعتماد مردم، عدم پوشش مناسب بیمه ای، تحمیل بار مالی بر خانواده بود.
نتیجه گیری: در سیستم درمانی برای اختلالات کف لگن ضعف هایی وجود دارد که این موضوع می تواند زمینه ای برای عدم استفاده ی بهینه از خدمات شود. لازم است به گونه ای برنامه ریزی شود تا افراد مبتلا بتوانند از حمایت های بیشــتر بیمه ای و آموزش های جامع برخوردار شــوند. ســیاســتگزاران باید تدابیری بیاندیشــند تا خدمات ارزان تر و با کیفیت تر با در نظر گرفتن حقوق مراجعین و جلب رضایت و اعتماد بیماران ارائه شود.
متن کامل [PDF 416 kb]   (600 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/6/27 | پذیرش: 1401/7/10 | انتشار: 1401/7/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb