دوره 10، شماره 4 - ( 12-1401 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 30-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

N N, SH H, E A, A R. Investigating the relationship of serum uric acid level and clinical symptoms in rheumatoid arthritis patients. Journal title 2023; 10 (4) :24-30
نادری ناهید، حیدری شیما، عتباتی الهام، رمضانی عباسعلی. بررسی ارتباط بین سطح اسیداوریک سرم باشدت علایم بالینی دربیماران آرتریت روماتویید. عنوان نشریه. 1401; 10 (4) :24-30

1- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
2- دانشگاه ﻋﻠﻮم پزشکی ﺑﯿﺮﺟﻨﺪ
3- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
زمینه و هدف: آرتریت روماتوئید یک بیماری اتوایمیون و مزمن است که با یک پلی آرتریت التهابی مشخص می‌شود و ترجیحاً مفاصل کوچک را تحت تأثیر قرار می دهد. برخی عوامل از جمله سن بالا، فشارخون سیستولیک و میزان LDL ، ESR ،GFR در بروز بیماریهای قلبی عروقی در این بیماران موثر می باشد. مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سطح اسیداوریک سرم با شدت علایم بالینی بیماری در بیماران آرتریت روماتوئید انجام شد.
روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی داده های مورد نیاز از تمامی پرونده‌ های بیماران مراجعه کننده به کلینیک­های روماتولوژی تابعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال 1399 جمع آوری گردید. متغیرهای مورد بررسی شامل سن، میزان ESR ، CRP،  RF، Anti ccp، سطح اسیداوریک سرم و میزان DAS28 بیماران بود. داده‌ها با کمک نرم‌افزار SPSS نسخه 22 و آزمون‌های آماری من و تینی، کراسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن تحلیل گردید. میزان خطا کمتر از 0/05 بود.
نتایج: در این مطالعه اکثریت افراد مورد مطالعه (74/4%) خانم و ما بقی آقا بودند. میانگین سن بیماران 14/36±47/25 بود. میانگین سطح اسیداوریک سرم بیماران 1/46 ±6/286 بود. برطبق نتایج ، بین سطح اسیداوریک سرم باشدت علایم بالینی بیماران رابطه ­ی معناداری وجود داشت (p=0/001    x2=17/271 )
نتیجه‌گیری: با توجه به ارتباط بین سطح اسیداوریک سرم با شدت علایم بالینی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، به نظر می رسد می توان از این شاخص به عنوان یک نشانگر تعیین شدت علایم بالینی بیماری در این مبتلایان استفاده نمود.

دریافت: 1401/8/19 | پذیرش: 1402/2/5 | انتشار: 1402/4/12