دوره 10، شماره 3 - ( 7-1401 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 64-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

M K, H A, B D, A S, A N. Investigating levels of aflatoxin B1 exposure through the settled dust in the working environment in workers of the dry and wet household waste sorting of the recycling industry. Journal title 2022; 10 (3) :51-64
کرمخانی مروارید، اصیلیان مهابادی حسن، دارایی بهرام، صیدخانی نهال علی، نوری زاده علی. بررسی میزان مواجهه با آفلاتوکسین B1 از طریق گرد و خاک سطوح محیط کار کارگران در صنعت تفکیک و بازیافت زباله خشک و تر خانگی. عنوان نشریه. 1401; 10 (3) :51-64

1- دانشگاه علوم پزشکی ایلام
2- دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
زمینه و هدف: آفلاتوکسین AFB1) B1) یک عامل ژنوتوکسیک، سایتوتوکسیک و هپاتوکارسینوژن بالقوه است. هرگونه تماس با آفلاتوکسین ها، یکی از بزرگترین تهدیدها برای کارگران شاغل در صنعت پردازش زباله است. از طرف دیگر، مطالعات اندکی در ارتباط با بررسی مواجهات شغلی با مایکوتوکسینها در صنعت مذکور صورت گرفته است. در پژوهش حاضر میزان مواجهه کارگران شاغل در بخشهای تفکیک و بازیافت زباله خشک وزباله تر، با گرد و خاک و AFB1 در شهر کرج مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش ها: تعداد 18 نمونه سطحی از بخش های تفکیک نان خشک، 18 نمونه سطحی از بخش های تفکیک پلاستیک و 18 نمونه از مکان های کنترل مربوط به مراکز بازیافت زباله خشک، 20 نمونه سطحی محیط کار از بخش تفکیک از مرکز بازیافت زباله تر در فصل بهار و پاییز، و تعداد 20 نمونه از مکان کنترل، برداشت گردید. میزان AFB1 در نمونه های سطحی پس از طی مراحل استخراج و خالص سازی، توسط HPLC اندازه گیری شد.
نتایج: میزان گرد و خاک و AFB1 در گرد و خاک نمونه های سطحی در بخش تفکیک نان خشک و پلاستیک و تفکیک زباله تر در فصل بهار و فصل پاییز نسبت به گروه کنترل بیشتر بود.
نتیجه گیری: بر اساس این نتایج، کارگران در این صنعت در مواجهه با AFB1 و خطرات ناشی از این تماس قرار دارند.
دریافت: 1401/8/30 | پذیرش: 1401/10/12 | انتشار: 1401/11/2