1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده: (1944 مشاهده)
زمینه و هدف: مراقبت تسکینی رویکرد مفیدی برای غلبه بر علائم بیماری و ارتقاء کیفیت زندگی در مبتلایان به بیماری مزمن انسدادی ریه است. این مراقبت به اندازه کافی در عمل اجرا نمی شود یا صرفا برای بیماران مبتلا به سرطان انجام میشود. علاوه بر این چالشهای زیادی درباره این مفهوم وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف تحلیل مفهوم مراقبت تسکینی در بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریه انجام شد.
روشها: مطالعه حاضر با رویکرد واکر و آوانت در هشت مرحله با جستجو مطالعات از پایگاههای معتبر با استفاده از کلیدواژههای Palliative care"","chronic obstructive pulmonary disease","integrated palliative care", "COPD" انجام شد. معیارهای ورود مقالات معتبر انگلیسی بین سالهای 2000 تا2022 بود. در نهایت 9 مقاله مرتبط با مفهوم، مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایج: مراقبت تسکینی در بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریه مفهوم پیچیده و چند بعدی است. ضعف تدریجی و پیشرونده ناشی از بیماری مزمن، اقدامات درمانی غیر موثر، وابستگی جسمانی به مراقبت از خود، ترس از مرگ و جدایی قریبالوقوع از اعضای خانواده، رنج جسمی، روحی و روانی، نیاز به مراقبت تسکینی را برای این بیماران و خانواده آن ها ضروری می سازد، در نتیجه نیاز به حمایت مستمر از تیم چند رشتهای تا هنگام مرگ و پس از آن را می طلبد.
نتیجهگیری: تعریف مفهومی به دست آمده از مراقبت تسکینی در بیماران انسدادی مزمن ریه، میتواند به تیم سلامتی در شناخت بیشتر این مفهوم در جهت ایجاد آسایش و رفاه بیمار و خانواده از طریق کنترل و تسکین علائم، بهبود کیفیت زندگی و نهایتا مرگ با عزت کمک نماید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1401/10/11 | پذیرش: 1401/12/16 | انتشار: 1402/4/12