دوره 10، شماره 4 - ( 12-1401 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 54-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Z H, KH M N, F M, H E. The relationship between psychological empowerment, job performance and job satisfaction of midwives working in hospitals affiliated to Mashhad University of Medical Sciences. Journal title 2023; 10 (4) :43-54
هادی زاده طلاساز زهرا، میرزایی نجم آبادی خدیجه، محمدزاده فاطمه، اسماعیلی حبیب الله. بررسی ارتباط توانمندی روانشناختی با عملکرد و رضایت شغلی ماماهای شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر مشهد. عنوان نشریه. 1401; 10 (4) :43-54

1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
زمینه و هدف: توانمندی روانشناختی بازتابی از درک کارکنان در مورد کنترل محیط کاری می­باشد و از نظر روانی نیروی ایجادکننده انگیزش بوده که توان عملکردی آنها را افزایش میدهد. این متغیر در برخی از مشاغل سنجیده شده است، اما با توجه به متفاوت بودن شرایط شغلی می­تواند نتایج مختلفی داشته باشد. ﻟﺬا این مطالعه با هدف ﺗﻌﯿﯿﻦ ارتباط توانمندی روانشناختی با عملکرد و رضایت شغلی در ﻣﺎﻣﺎﻫﺎی ﺷﺎﻏﻞ در ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن­ﻫﺎی علوم پزشکی مشهد انجام شد.
روش ها: این مطالعه­ ی توصیفی همبستگی با مشارکت 85 ماما انجام شد. داده های مطالعه از طریق فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه های توانمندی روانشناختی اسپریتزر، رضایت شغلی مینه سوتا وعملکرد شغلی پترسون جمع ­آوری گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات در نرم افزار spss نسخه 19 و با استفاده از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی اسپیرمن،رگرسیون،کروسکال­ والیس و من ­ویتنی انجام شد. سطح معناداری P کمتر از0/05 منظور گردید.
نتایج: میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 8/1 ±31//33 بود. بین توانمندی روانشناختی، رضایت شغلی و عملکرد شغلی به ترتیب ارتباط مستقیم و معناداری وجود داشت (0/491, rs= 0/001p<)،  (0/6, rs= 0/001p<). همچنین بین رضایت شغلی و عملکرد شغلی ارتباط مستقیم و معنادار مشاهده گردید (0/6, rs= 0/001p<). از بین تمام مولفه ­های توانمندی روانشناختی، تنها متغیر احساس معناداری و مؤثر بودن با تغییرات نمرات رضایت شغلی و عملکرد شغلی رابطه معنی­ داری داشت.
نتیجه گیری: توانمندسازی روانشناختی، احساس معناداری و مؤثر بودن به عنوان پیشبین ­هایی برای رضایت و عملکرد شغلی بودند. تلاش برای بهبود توانمندسازی پرسنل و در نظر گرفتن راهکارهایی برای افزایش احساس معناداری و مؤثر بودن می تواند یک استراتژی ارزشمند توسط مدیران در نظر گرفته شود.
دریافت: 1402/2/9 | پذیرش: 1402/4/3 | انتشار: 1402/4/12