دوره 11، شماره 2 - ( 6-1402 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 29-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

A H, M R. Concept analysis of Self-Monitoring with Walker and Avant model. Journal title 2023; 11 (2) :14-29
حیدری عباس، رجب پور محمد. تحلیل مفهوم خودپایشی با رویکرد واکر و اوانت. عنوان نشریه. 1402; 11 (2) :14-29

1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
زمینه و هدف: خودپایشی مفهومی پیچیده و ذهنی است و تعاریف مختلفی از آن ارائه شده است. عدم فهم صحیح و بکارگیری آن توسط کادر درمان، منجر به افزایش بار مراجعات، تحمیل هزینه و کاهش کیفیت زندگی افراد می شود. این مفهوم به کرات توسط پژوهشگران استفاده شده ولی ابعاد آن بطور کامل شناسایی نشده است. این مطالعه با هدف واضح سازی مفهوم خودپایشی انجام گرفت.
روش­ ها: آنالیز مفهوم خودپایشی، براساس مدل واکر و آوانت (2005) در هشت گام با جستجوی پایگاههای اطلاعاتی PubMed، Web of Science، Scopus، CINAHL، Irandoc، Magiran و SID و با استفاده از کلیدواژه های پایش، خودپایشی، خودکنترلی و خودتنظیمی و همچنین معادل انگلیسی آنها تا سال 1402 (2023) بدون محدودیت زمانی انجام شد.
نتایج: خودپایشی مفهومی چندبعدی است. سواد سلامت، انگیزه و هدفمندی از مهم ترین اجزای آن می باشند. این نوع مراقبت و پیگیری در سطوح مختلف فردی، بین فردی، خانواده و جامعه می تواند بروز یابد.
نتیجه­ گیری: مطالعه حاضر ابعاد مختلف مفهوم خودپایشی را مشخص نمود. مطالعات آتی می توانند از نتایج این مطالعه در ایجاد ابزار و هم چنین طراحی مداخلات موثر و چند بعدی استفاده نمایند تا اثرات آن را در سطح گسترده مشهود شود.
دریافت: 1402/5/6 | پذیرش: 1402/8/20 | انتشار: 1402/11/11