دوره 11، شماره 4 - ( 12-1402 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 38-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

E K, M L A, B E. Report of a case of variation in the relationship between the median nerve and the musculocutaneous nerve. Journal title 2024; 11 (4) :34-38
خرداد الناز، لعل عطائی مریم، اسلامی بهرام. گزارش یک مورد واریاسیون ارتباط عصب مدین و عصب موسکولوکوتانئوس. عنوان نشریه. 1402; 11 (4) :34-38

1- دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه
2- دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
زمینه و هدف: شبکه ی بازویی یک شبکه ی پیچیده است که در ناحیه ی گردن و حفره آگزیلا قرار دارد. تاکنون واریاسیون های زیادی از شبکه ی بازویی گزارش شده است که این واریاسیون ها از لحاظ بالینی دارای اهمیت فراوانی هستند.
روش ­ها: باتوجه به این نکته که واریاسیون های شبکه بازوئی بخصوص ارتباطات عصب موسکولوکوتانئوس و عصب مدین نسبتا شایع می باشد، هدف از این مطالعه گزارش یک مورد  واریاسیون آناتومی از شبکه بازوئی مربوط به عصب موسکولوکوتانئوس و عصب مدین می باشد.
نتایج: در این مطالعه هنگام تشریح جسد مردی 71 ساله ایی در سالن تشریح دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، یک مورد واریاسیون در عصب مدین مشاهده شده بود. عصب مدین که در حالت عادی از طناب داخلی و خارجی جدا می شود و در بازو تا حفره کوبیتال بدون ارتباط با اعصاب دیگر پایین می رود، در این مورد بعد از عضله ی کوراکوبراکیالیس با عصب  موسکولوکوتانئوس ارتباط برقرار کرده بود.
نتیجه گیری: درک جامعی از انواع واریاسیون های اعصاب اندام فوقانی می تواند در تفسیر و تشخیص گرافی ها، انواع جراحی ها بخصوص جراحی های مربوط به احیا و بازسازی  شبکه بازوئی بسیار حائز اهمیت است.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/11/2 | پذیرش: 1403/1/14 | انتشار: 1403/1/28