دوره 3، شماره 4 - ( 10-1394 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soori R, Khosravi N, Yazdandoust Baygi H, Khademi H. The Effect of Continual and Alternative Aerobic Training intensity on Visfatin and RBP4 Serum Levels in Obese Women with Type II Diabetes. jmsthums 2016; 3 (4) :1-9
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-292-fa.html
سوری رحمان، خسروی نیکو، یزداندوست بایگی هانیه، خادمی حسین. تاثیر شدت تمرینات هوازی تناوبی و تداومی بر سطوح ویسفاتین و RBP4 سرمی زنان چاق دیابتی نوع دو . مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1394; 3 (4) :1-9

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-292-fa.html


1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه الزهرا تهران
3- دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
چکیده:   (9697 مشاهده)

زمینه و هدف: فعالیت‌های هوازی نقش مهمی در بهبود مقاومت به انسولین در افراد چاق مبتلا به دیابت نوع دو دارد. با آن­که وضعیت تمرین هوازی و به‌ویژه شدت آن عامل مهمی درکاهش مخاطرات بیماران دیابتی است، اما اطلاعات اندکی در این زمینه در دسترس است. لذا این پژوهش با هدف مقایسه­ی دو نوع تمرین هوازی با شدت­های مختلف بر سطوح ویسفاتین و RBP4 سرمی در زنان چاق دیابتی نوع دو انجام شد.

روش­ ها: این مطالعه به روش نیمه تجربی و بر روی 24 نفر از بیماران دیابتی که فعالیت بدنی منظمی در طول هفته نداشتند، انجام شد. نمونه­های مورد پژوهش به صورت در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه 8 نفره شامل دو گروه مداخله (گروه با تمرینات تداومی پرشدت و گروه با تمرینات تداومی کم شدت) و یک گروه کنترل تقسیم شدند. گروه‌های مداخله تمرینات را 3 روز در هفته به مدت 16 هفته دریافت نمودند. گروه کنترل هیج مداخله ای را در این مدت دریافت نکردند.

نتایج: تمرینات پرشدت تناوبی بر میزان ویسفاتین و RBP4 سرمی در افراد دیابتی نوع دو تاثیر معنی­داری نداشت (0.05p>)، اما بر میزان انسولین و مقاومت به  آن موثر بود (0.05>p). همچنین یافته­ها نشان داد 16 هفته تمرین کم شدت تداومی بر میزان ویسفاتین،  RBP4و مقدار انسولین تاثیر معنی­داری ندارد (0.05p>).

نتیجه­ گیری: فعالیت بدنی هوازی بهبود فاکتورهای خونی را برای بیماران دیابتی نوع دو در پی دارد و باعث کنترل قند خون و بهبود مقاومت به انسولین می­شود. همچنین توجه به این نکته لازم است تفاوت بارزی میان شدت­های مختلف تمرین هوازی دیده نشد. 

متن کامل [PDF 647 kb]   (3177 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/2/9 | پذیرش: 1395/6/13 | انتشار: 1395/7/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb