زمینه و هدف: کودکان و نوجوانان بیش از دیگر
گروههای سنی به تغذیه کافی و سالم نیاز دارند تا بتوانند به رشد جسمی و تکامل ذهنی
کافی دست یابی پیدا کنند. برای اینکه کودکان بتوانند مهارت های لازم برای انتخاب صحیح
مواد غذایی را به دست بیاورند به آموزش تغذیه نیاز دارند. این مطالعه با هدف بررسی
تأثیر آموزش برآگاهی و عملکرد تغذیه ای دانش
آموزان مقطع ابتدایی شهر تربت حیدریه در سال 90 انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی
است که تعداد 160 دانش آموز مقطع ابتدایی از
طریق نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب
شدند و به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند.
ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن بررسی و مورد
تأیید قرار گرفت و پیش آزمون از هر دو گروه به عمل آمد. بر اساس نتایج حاصل از پیش
آزمون نیاز سنجی بعمل آمده و مداخله آموزشی بر روی گروه مداخله انجام شد. مدت زمان
جلسه آموزشی 45 دقیقه بود. یک ماه پس از مداخله همان پرسشنامه برای پس آزمون تکمیل
شد. داده ها وارد نرم افزار آماری SPSS
شد و از طریق آزمون های آماری t مستقل ، Paired T-Test و
کای 2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج بررسی نشان داد قبل از اجرای
آموزش، گروه ها با هم اختلاف معنی داری نداشته اند ولی پس از مداخله سطح آگاهی و عملکرد
در گروه مورد، به صورت معنی داری افزایش یافت (05/0>p).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه طراحی برنامه آموزشی در بهبود آگاهی و عملکرد تغذیه ای دانش آموزان موثر واقع خواهد شد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |