دوره 3، شماره 3 - ( 7-1394 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 56-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakhshi M, Ranjbar H, Heydari A. Critical realism: an important philosophical perspective for nursing researches. jmsthums 2015; 3 (3) :62-56
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-324-fa.html
بخشی محمود، رنجبر حسین، حیدری عباس. رئالیسم انتقادی: یک دیدگاه فلسفی مهم برای تحقیقات پرستاری. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1394; 3 (3) :62-56

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-324-fa.html


1- دانشجوی دکترای تخصصی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- دکتری تخصصی پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه، تربت‌حیدریه، ایران
3- مرکز تحقیقات مراقبت مبتنی بر شواهد، استاد گروه آموزشی پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (9680 مشاهده)

زمینه و هدف: تحقیقات کمی و کیفی با رویکردهای متفاوتی انجام می‌شوند و هریک زیربنای فلسفی خاص خود را دارند. با توجه به ظهور نسبتا جدید فلسفه رئالیسم انتقادی، در این مطالعه رئالیسم انتقادی به عنوان یک دیدگاه فلسفی در تحقیقات نظام سلامت و پرستاری مورد بحث قرار گرفته است.

روش ­ها: در این مطالعه پایگاه‌های اطلاعاتی Pub Med،Wiley ،  Science Direct، Ovid و Google Scholar بدون محدودیت زمانی با کلید واژه‌های رئالیسم، رئالیسم انتقادی، دیدگاه فلسفی، سلامت و پرستاری مورد جستجو قرار گرفته است.

نتایج: رئالیسم انتقادی به عنوان یک جهت‌گیری فلسفی و همچنین به عنوان یک متدولوژی تحقیق، راهنمای انجام تحقیقات معتبر در جهت ارتقاء سیستم سلامت است و به درک بهتر فاکتورهای فردی، اجتماعی-زمینه‌ای و سازمانی و ارتباط متقابل بین آنها کمک می‌کند. در مرور متون به رئالیسم انتقادی به‌عنوان یک دیدگاه فلسفی متعادل؛ نوع نگاه آن به رئالیسم و ایده‌آلیسم؛ اصول رئالیسم انتقادی؛ رویکرد آن به متدولوژی تحقیق و نقش رئالیسم انتقادی در نظام سلامت و پرستاری پرداخته شده است.

نتیجه‌گیری: برای دستیابی به ارتقای کیفیت مراقبت‌های پرستاری فلسفه رئالیسم انتقادی می‌تواند راهنمای مناسبی برای تحقیقات پرستاری در جهت کشف و درک فعالیت‌ها و تعاملات پرستاران و ارتباط آن با ساختارهای سیستم سلامت و نیز تاثیر متقابل آنها بر یکدیگر باشد تا بر اساس آنها تدابیر اصلاحی برنامه‌ریزی و اجرا شود. 

متن کامل [PDF 491 kb]   (5768 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/4/31 | پذیرش: 1395/4/31 | انتشار: 1395/4/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb