دوره 4، شماره 2 - ( 4-1395 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 60-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javaheri H I D M R. Indices of a Healthy Society according to the Quran: Health Promotion Guidelines. jmsthums 2016; 4 (2) :51-60
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-366-fa.html
جواهری حجه الاسلام و المسلمین دکتر محمدرضا. شاخص‌های جامعه سالم از منظر قرآن، راهبردهای ارتقاء سلامت . مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1395; 4 (2) :51-60

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-366-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
چکیده:   (10267 مشاهده)

زمینه و هدف: در موضوع قرآن پژوهی و طب، بررسی شاخص‌های جامعه سالم برای ارتقاء سلامت روحی وجسمی،‌ معنوی و مادی، باطنی و ظاهری فرد و جامعه ضرورت دارد؛ زیرا تربیت انسان سالم و عینیت یافتن جامعه سالم هدف از نزول قرآن است. شاخص‌های جامعه سالم قرآنی،‌ بستگی به اصول تکاملی بهداشت روانی انسان در ارتباط خود و با خدا و خلق دارد. در این پژوهش راهبردها و راهکارهای ارتقای سلامت همه جانبه فردی و خانوادگی و در نهایت رشد سلامت عمومی و تحقق جامعه سالم و مدینه فاضله قرآنی بررسی و تحلیل شده است.

روش ها: این پژوهش با مطالعات دینی و مرجعیت علمی قرآن و حدیث و بررسی منابع معتبر حدیثی، در کتابخانه به روش توصیفی تحلیلی انجام شده است.

نتایج: در اسلام مفهوم سلامت در آموزه های دینی در انحصار سلامت جسم نیست بلکه سلامت معنوی را نیز شامل می‌شود. قرآن و حدیث ،حقیقت قرآن را شفا دانسته‌اند و این قانون الهی راهنمای درک حقیقت سلامت است. ایمان وآثار آن سازنده فرد و جامعه سالم است .عبادت راز آفرینش انسان و ضامن سلامت همه جانبه فرد و اجتماع است. مفهوم و گستره قلب سلیم و نمادهای آن در قرآن و حدیث تبیین شده است و شناخت حقیقت قلب سلیم نشان دهنده فرد و جامعه سالم است. امامت راهگشای رسیدن به حیات طیبه و سلامت همه جانبه فردی و خانوادگی و اجتماعی است.

نتیجه‌گیری: انقلاب اسلامی برای رساندن خود و جامعه به سلامت همه جانبه مادی و معنوی بوده است.شناخت شاخص‌های فرد سالم در مسیر شناخت راهبردهای جامعه سالم و ارتقاء سلامت است.نظام پزشکی و پرستاری کشور جمهوری اسلامی ایران باید برای افزایش نرخ سلامت در کشور،به مفهوم جامع سلامت و فلسفه آن در معارف اسلامی توجه جدی نماید.

متن کامل [PDF 514 kb]   (17149 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/11/10 | پذیرش: 1395/11/11 | انتشار: 1395/11/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb