زمینه و هدف: درمورد نحوه تغذیه پس ازعمل سزارین بین پزشکان مختلف و مراکزدرمانی
متفاوت اختلاف نظر وجود دارد. دامنه این تفاوت ازشروع زودهنگام مایعات یاموادغذایی
تاشروع دیرهنگام آنها (حتی تا 24 ساعت یس ازعمل) متفاوت است. این مطالعه باهدف ارزیابی
و مقایسه پیامدهادر تغذیه زودهنگام4ساعت و 12ساعت پس ازعمل سزارین تحت بیهوشی سزارین
انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه یک نوع کارآزمایی بالینی میباشد. نمونه ها شامل
82 مادر است که به روش تخصیص تصادفی به دو گروه تغذیه زودهنگام و معمول تقسیم شدند.
مادران گروه تغذیه زودهنگام 4 ساعت پس از جراحی، مایعات رقیق و صاف شده را شروع و تا
زمان شنیده شدن صداهای روده ای ادامه دادند،سپس رژیم معمولی را دریافت نمودند. در حالیکه
مادران گروه تغذیه معمول،12 ساعت پس از جراحی رژیم مایعات را شروع نمودند و پس از اجابت
مزاج اجازه دریافت غذای معمولی را داشتند..عوارض گوارشی ، شدت درد ، ترمیم زخم سزارین
و میزان رضایتمندی مادران در دو گروه بررسی شد. سپس داده ها با استفاده از آزمونهای
آماری کای دو، کروسکال والیس، T مستقل، فیشر و من ویتنی مورد تجزیه
و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: شدت نفخ 24ساعت پس از سزارین در گروه مطالعه کمتر بود
(030/0=p). زمان برگشت صداهای روده ای، دفع گاز، اجابت مزاج
نیز به طور معنی داری در گروه مطالعه کمتر بود(001/0=p).همچنین شدت درد12(010/0=p) و24 (000/0=p) ساعت پس از عمل
نیز در گروه مطالعه به مراتب کمتر بود در حالیکه دوگروه از نظر ترمیم زخم سزارین تفاوت
آماری معنی داری نداشتند(257/0=p) و میزان رضایتمندی مادران در گروه مطالعه نیز
بیشتر بود(000/0=p).
نتیجه گیری: شروع زودهنگام (4 ساعت) تغذیه در سزارین های تحت بیهوشی عمومی، بدون افزایش عوارض گوارشی وعفونت زخم باعث کاهش درد و افزایش رضایتمندی مادران می شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |