دوره 6، شماره 1 - ( 1-1397 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 45-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bashirian S, Saati Asr M H, Barati M, Shokri Z, Emdadi S, Fallah F et al . Correlation between Religious Attitude and Mental Health among Hamadan Universities Students. Journal title 2018; 6 (1) :37-45
بشیریان سعید، ساعتی عصر محمدحسن، براتی مجید، شکری زلیخا، امدادی شهره، فلاح فاطمه و همکاران.. ارتباط نگرش مذهبی و سلامت روانی دانشجویان دانشگاه‌های شهر همدان . عنوان نشریه. 1397; 6 (1) :37-45

1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- مرکز مشاوره دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
زمینه و هدف: نگرش مذهبی در وضعیت بهداشت روان دانشجویان تاثیرگذار است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی همبستگی نگرش مذهبی و سلامت روانی دانشجویان دانشگاه های شهر همدان در سال 1395 طراحی و اجرا شد.
روش­ ها: این مطالعه توصیفی- همبستگی بر روی 700 نفر از دانشجویان دانشگاه های همدان به روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی انجام شد. داده ها به روش خود گزارش دهی و با استفاده از یک پرسشنامه سه بخشی مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سلامت روان و نگرش مذهبی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی شامل آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل گردید.
نتایج: وضعیت نگرش مذهبی و سلامت روان دانشجویان به ترتیب با کسب 79/60 و 65/18 درصد حداکثر نمره قابل اکتساب در سطح نسبتا مطلوب ارزیابی گردید. به علاوه، 4/25 درصد دانشجویان شرکت کننده در مطالعه مشکوک به اختلال روانی بودند. بین نمرات نگرش مذهبی و سلامت روانی دانشجویان همبستگی معکوس و معنی داری مشاهده شد (0/01 P<،0/23-r=).
نتیجه­ گیری: با توجه به یافته های مطالعه حاضر و ارتباط بین سلامت روانی و نگرش مذهبی دانشجویان، طراحی و اجرای مداخلاتی در زمینه بهبود و ارتقاء نگرش مذهبی دانشجویان ضروری به نظر می رسد.
واژه‌های کلیدی: نگرش مذهبی، سلامت روان، دانشجویان
دریافت: 1397/3/10 | پذیرش: 1397/3/30 | انتشار: 1397/5/1