دوره 1، شماره 3 - ( 7-1392 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 37-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi S, Yazdanbakhsh A, Fattahzadeh M, Khorshidi A. Investigating the bacteriological quality of water coolers drinking waters of educational departments of Shahid Beheshti Medical Sciences and Shahid Beheshti Universities in 1392. jmsthums 2013; 1 (3) :31-37
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-51-fa.html
محمدی ستار، یزدانبخش احمدرضا، فتاح زاده مسعود، خورشیدی علی. بررسی کیفیت با کتریولوژیکی آب شرب آبسردکن های واحدهای آموزشی دانشگاههای شهید بهشتی و علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1392. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1392; 1 (3) :31-37

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-51-fa.html


چکیده:   (15261 مشاهده)

زمینه و هدف:  تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی نقش مهمی در سلامت و رفاه جامعه دارد. وجود شرایط نامناسب در انتقال و توزیع آب، از مهمترین علل ایجاد آلودگی ثانویه آب و شیوع انواع بیماری های منتقله از طریق آن است. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت باکتریولوژیکی آب در آبسردکن های  واحدهای آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی و شهید بهشتی انجام گرفت.

روش بررسی: مطالعه از نوع مقطعی بود و تعداد 13 آبسردکن مستقر در اماکن آموزشی مختلف بصورت تصادفی انتخاب و مقادیر مربوط به کل کلیفرم، کلیفرم های گرماپای (E.coli)، باکتریهای هتروتروف(HPC)، کلر باقیمانده و pH اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده بصورت توصیفی و با  استفاده از  نرم افزارهای excel  و spss  انجام گرفت.

یافته ها: نتایج نشان داد که دامنه کلر باقیمانده در آب قبل از ورود به آبسردکن 4/0-8/0 و در بعد از آبسردکن 2/0- 6/0  ppmمی باشد. همچنین مقادیر pH نمونه ها در قبل و بعد از آبسردکن در دامنه 2/7-4/7 بدست آمده است. تعداد کلنی های باکتری های هتروتروف در نمونه های کشت داده شده از آب قبل و بعد از آبسردکن ها در دامنه 100±1000/cfu100ml  بود . در هیچ کدام از نمونه ها باکتری های گروه کلی فرم مشاهده نشد. مقدار شاخص HPC قبل و بعد از آبسردکن به ترتیب766/67±950/64/cfu100ml  و 1250±353/55/cfu100ml  بود.

نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که احتمال وجود رشد ارگانیسم در شبکه آب لوله کشی و آبسردکن ها وجود دارد و کاهش کلر باقیمانده در بعد از دستگاه های آبسردکن نسبت به قبل نشان دهنده وجود آلودگی در آبسردکن ها هرچند به صورت ناچیز می باشد. بنابراین کنترل منظم سیستم توزیع آب شرب دانشگاه به منظور حفظ سلامت دانشجویان و پیشگیری از بروز هرگونه طغیان یا اپیدمی از اهمیت خاصی برخوردار است.

متن کامل [PDF 543 kb]   (5091 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/2/21 | پذیرش: 1393/2/21 | انتشار: 1393/2/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb