دوره 6، شماره 4 - ( 12-1397 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

A K, N N, B H, M M. Investigating the effect of lipid nanoparticles containing silibinin anti-cancer drug on the growth of breast cancer MCF-7 cell line. Journal title 2019; 6 (4) :1-12
کریمی مقدم ارسلان، نیکونهاد لطف آبادی نرگس، حقیرالسادات بی بی فاطمه، مجدی زاده محمد. بررسی اثر نانوذرات لیپیدی حاوی داروی ضد سرطان سیلیبینین بر مهار رشد سلولی در رده سلولی MCF-7 سرطان پستان. عنوان نشریه. 1397; 6 (4) :1-12

1- گروه زیست شناسی دانشگاه علم و هنر، یزد، ایران
2- گروه علوم و فنون نوین پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران.
3- گروه زیست فناوری، شرکت ریز زیست فناوران فردانگر، پارک علم و فناوری یزد، ایران.
زمینه و هدف: سیلیبینین ترکیبی فلاونو لیگنان است که از گیاه Silybum marianum استخراج می ­شود و خواص ضد سرطانی آن بر روی سلول­ های پستان مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، تهیه و ارزیابی فیزیوشیمیایی فرمولاسیون­ های مختلفی از سامانه­ ی نیوزومی حاوی سیلیبینین به منظور دستیابی به فرمولاسیونی هدفمند، جهت مبارزه بهتر با سلول های سرطان پستان است.
روش­ ها: نانوحامل­ ها با استفاده از نسبت­های مولی مختلف از کلسترول و پلی سوربات 20 و 60 سنتز و از میان 9 فرمولاسیون سنتزی، بهترین فرمولاسیون با استناد به بازده درون­گیری انتخاب گردید. در ادامه الگوی رهایش دارو در محیط شبیه سلول سرطانی، اندازه، بار سطحی نانو حامل، برهمکنش دارو و نانو سامانه با بررسی طیف های IR و مورفولوژی ذرات با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی گردید. در پایان میزان سمیت سیلیبینین نیوزومه بر رده سلولی MCF-7 به روش MTT تعیین شد.
نتایج: فرمولاسیون نهایی حاوی سیلیبینین، دارای اندازه­ی 118 نانومتر، بازده انکپسولاسیون 5 ± 92/87 %، پتانسیل زتا 0/9 ± 31/33- میلی­ولت می­باشد. حداکثر رهایش دارو از نانوسامانه در شرایط سلولهای سرطانی، طی 48 ساعت 89/03 %بوده است. بررسی نتایج حاصل از MTT نشان داد که میزان سمیت سیلیبینین انکپسوله نسبت به سیلیبینین انکپسوله نشده بر رده سلولی MCF-7 سرطان پستان بیشتر می ­باشد.
نتیجه­ گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که سامانه­ ی نیوزومی با برخورداری از ویژگی­ های فیزیوشیمیایی مناسب، باعث افزایش سمیت سیلیبینین بر رده سلولی MCF-7 گردیده است. بنابراین می­تواند حاملی مناسب برای رسانش دارو به سلولهای سرطانی باشد.
دریافت: 1397/9/16 | پذیرش: 1397/12/2 | انتشار: 1398/3/7