دوره 1، شماره 4 - ( 10-1392 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 67-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saidi M, karimy M, choobdaran K, Khorram R, , Baradaran H, Koohpayehzadeh J. Assessment of Knowledge, Attitude and Practice Educational Needs of Health Care Providers (Behvarzan) Working toward Maternal Health in Health Networks in Saveh. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه 2014; 1 (4) :62-67
سعیدی نیک مریم، کریمی محمود، چوبداران خدیجه، خرم رقیه، برادران حمید، کوهپایه زاد اصفهانی جلیل. ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد نیازهای آموزشی بهورزان شاغل در خانه های بهداشت شهرستان ساوه در زمینه سلامت مادران باردار . مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1392; 1 (4) :62-67

1- علوم پزشکی ساوه

زمینه و هدف: نیاز سنجی می تواند به استفاده بهتر از منابع و تصمیم گیری مدیران کمک کند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی نیازهای آموزشی بهورزان در زمینه سلامت مادران باردار با استفاده از متغیرهای آگاهی، نگرش و عملکرد انجام شده است.

روش: در این مطالعه توصیفی مقطعی 86 نفر از بهورزان خانه های بهداشت شهرستان ساوه به روش سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها از طریق پرسشنامه ای محقق ساخته روان سنجی شده در چهار بخش شامل: مشخصات دموگرافیک (6 سؤال)، آگاهی(17سؤال)، نگرش(7 سئوال) و چک لیست عملکرد( 20سئوال) در مورد سلامت مادران باردار به صورت مصاحبه و مشاهده حضوری جمع آوری گردید. پس از تکمیل پرسشنامه‌ها و چک لیست عملکرد، داده‌ها کد گذاری شده و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون کای دو و T-Test تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: بر اساس نتایج این مطالعه 6/54% از واحدهای پژوهش، آگاهی بالا، 9/34% آگاهی متوسط و 5/10% آگاهی ضعیف در مورد سلامت مادران داشتند، به علاوه 8/76% دارای نگرش خوب بودند. در حالی که تنها 6/18% از عملکرد خوب در این زمینه برخوردار بودند. همچنین بین آگاهی، نگرش و عملکرد واحدهای پژوهش با سطح تحصیلات و جنسیت ارتباط معنی داری وجود داشت.

نتیجه گیری: سطح آگاهی و نگرش کارکنان در زمینه سلامت مادران بهتر از عملکرد آنها بود، لذا تهیه برنامه آموزشی نظریه محور برای بهبود عملکرد توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: نیاز آموزشی، آگاهی، نگرش، عملکرد، بهورز
دریافت: 1393/3/13 | پذیرش: 1393/4/31 | انتشار: 1393/7/7