دوره 8، شماره 3 - ( 10-1399 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 22-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

R S, M F, M S, M A. Investigating the impact of counseling with an approach based on acceptance and commitment therapy on self-efficacy of choosing vaginal delivery in primigravid women. Journal title 2020; 8 (3) :13-22
شجاع رها، فیروزی محبوبه، شاکری محمد تقی، امیری مهدی. بررسی تاثیر مشاوره با رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خودکارآمدی زایمان طبیعی در زنان نخست باردار. عنوان نشریه. 1399; 8 (3) :13-22

1- گروه مامایی، دانشکده پرستاری-مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3- گروه روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
زمینه و هدف: خودکارآمدی، باور فرد به انجام موفقیت آمیز رفتار است. با توجه به مطالعات، مادرانی که خودکارآمدی پایین­تری دارند، زایمان را امری دست نیافتنی می دانند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره با رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خودکارآمدی زایمان طبیعی در زنان نخست باردار انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 98_1397 بر روی 70 زن نخست باردار 32-28 هفته مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر مشهد انجام شد. در گروه مداخله مشاوره با رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد به مدت 4 جلسه و هر هفته یک جلسه برگزار گردید و در گروه کنترل مراقبت های معمول بارداری انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مشخصات فردی- مامایی و پرسشنامه خودکارآمدی زایمان بود. خودکارآمدی زایمان، قبل و یک هفته بعد از اتمام مداخله در هفته 37-33 بارداری، در دو گروه اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آنالیز کواریانس انجام شد. سطح اطمینان 95% در نظر گرفته شد.
نتایج: نمرات خودکارآمدی زایمان، بعد از مداخله، در گروه مداخله13/67±126/25 و در گروه کنترل 34/91±96/27 بود و بین دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی­داری وجود داشت (0/001P <).
نتیجه گیری: مشاوره با رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد در دوران بارداری باعث افزایش خودکارآمدی زایمان طبیعی در زنان نخست باردار می شود.
دریافت: 1399/4/2 | پذیرش: 1399/8/24 | انتشار: 1399/9/14