دوره 9، شماره 1 - ( 4-1400 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 76-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

S H, S B, R M, Z A, M R. Bioremediation of saline effluents by using Chenopodium quinoa in laboratory scale. Journal title 2021; 9 (1) :65-76
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-896-fa.html
حسینی سپیده، برقعی سید مهدی، موگویی رکسانا، عابدی زهرا، رمضانی مهدی. تصفیه زیستی پسابهای شور با استفاده از گیاه کینوا در مقیاس آزمایشگاهی. عنوان نشریه. 1400; 9 (1) :65-76

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-896-fa.html


1- دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
2- استاد گروه مهندسی شیمی و نفت، دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران
3- دانشیار گروه برنامه ریزی، مدیریت و آموزش محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال،تهران، ایران
4- استادیار گروه اقتصاد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
5- گروه تخصصی منابع طبیعی- علوم محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
چکیده:   (2660 مشاهده)
زمینه و هدف: نیاز روزافزون به استفاده از منابع آب شیرین دانشمندان را به استفاده از آب و پساب های شور سوق داده است. یکی از روش‎ های موثر و کم هزینه استفاده از گیاهان مقاوم به شوری جهت تصفیه پساب‎ های شور می باشد. مطالعه حاضر باهدف بررسی تصفیه زیستی پساب شور با استفاده از گیاه کینوا و تاثیر تنش شوری بر آن در شرایط کشت هیدروپونیک انجام شد.
روش ها: در این مطالعه در محیط هیدروپونیک، آزمایشات برروی گیاه با 3 تکرار در 4 مداخله با سطوح شوری شاهد (آب شهر)، 5، 10 و 15 ds/m و به مدت 28 روز در pH 5/5 6 انجام شد. در نهایت مشخصات مهم مورفولوژیکی و میزان جذب عناصر مهم در بخشهای مختلف گیاه و رفتار گیاهان در برابر شوری اندازه گیری گردید.
نتایج: از بین صفات مورفولوژیک اندازه گیری شده برای گیاه کینوا، شاخص های وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه و وزن خشک پانیکول در سطوح مختلف شوری آب تفاوت معنی داری داشتند (0/05p<). همچنین تفاوت معنی­ داری بین میزان عناصر مورد مطالعه (کلسیم، سدیم، پتاسیم، کلر و منیزیم) موجود در برگ، ساقه، ریشه، پانیکول و کل گیاه کینوا با سطوح شوری وجود داشت (0/05p<)، به گونه ای که با افزایش سطح شوری آب میزان عناصر کلسیم و پتاسیم جذب شده در اندام­های مختلف گیاه کینوا در بیشتر موارد به طور معنی­داری کاهش و در عین حال میزان جذب عناصر سدیم، کلر و منیزیم افزایش یافت.
نتیجه­ گیری: بر طبق نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که گیاه کینوا یک گیاه مقاوم در برابر شوری می باشد که می توان از آن جهت تصفیه آب ها و پساب های حاوی مقادیر بالای شوری استفاده نمود.
متن کامل [PDF 371 kb]   (1028 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/11/22 | پذیرش: 1400/1/19 | انتشار: 1400/4/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb