SH G, A M, A D, miri M. The effect of pressure ulcer prevention care training by tele-nursing on the extent and severity of pressure ulcers in patients with stroke. jmsthums 2022; 9 (4) : 4
URL:
http://jms.thums.ac.ir/article-1-986-fa.html
قاضی شیما، محمد پور علی، دلشاد علی، میری مهدی. تاثیر آموزش مراقبت پیشگیری از زخم فشاری به وسیله تله نرسینگ بر میزان و شدت زخم های فشاری در بیماران مبتلا به سکته مغزی. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1400; 9 (4) :36-47
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-986-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی، گناباد
2- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد
3- دانشگاه علوم پزشکی، تربت حیدریه
چکیده: (2418 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماران مبتلا به سکته مغزی در معرض ابتلا به زخم فشاری میباشند. حضور پرستار در پیشگیری از این عارضه در تمام موارد ممکن نیست. لذا این مطالعه با هدف بررسی تأثیر آموزش مراقبت پیشگیری از زخم فشاری به وسیله تله نرسینگ بر میزان و شدت زخمهای فشاری در بیماران مبتلا به سکته مغزی انجام شده است.
روشها: : این مطالعه نیمه تجربی بر روی 100 نفر از مراقبین بیماران مبتلا بـه سـکته مغـزی و تحـت مراقبـت در منزل شهرستان تربت حیدریه در سال 1399 انجام شد. نمونه گیری به شیوه در دسترس انجام شد و افراد با تخصیص تصادفی در دو گروه آموزش روتین و تله نرسینگ قرار گرفتند. گروه تله نرسینگ برنامه آموزشی تلفنی 15 دقیقه ای را طی دو روز در هفته به مدت یک ماه دریافت نمود. داده ها با استفاده از فرم مشخصات فردی ، فـرم بررسـی ریسـک ایجاد زخم فشاری و چک لیست ثبت اطلاعات مربوط به پایش زخم فشاری جمع آوری و با استفاده از نرم افزار spss نسخه 20 تحلیل شد.
نتایج: قبل از ارائه آموزش دو گروه آموزش روتین و تله نرسینگ، مبتلا به زخم فشـاری نبودنـد. ولـی بعـد از ارائـه آموزش، فراوانی و درجه زخم فشاری در گروه تله نرسینگ نسبت به گروه آموزش روتین به صورت معنی داری کمتـربود.(p<0/001)
نتیجهگیری: در مطالعه ما، درجه زخم فشاری در گروه تله نرسینگ به صورت معنیداری نسبت به گروه دریافت کننده آموزشهای روتین کمتر شده است. لذا، توصیه میشود برای کنترل زخم فشاری از تله نرسینگ استفاده شود.
شمارهی مقاله: 4
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1400/6/7 | پذیرش: 1400/12/15 | انتشار: 1401/3/10