دوره 2، شماره 3 - ( 7-1393 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 61-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khazan H, Halakou A. Prevalence of intestinal parasitic infections among food vendors referred to Gonbad-e-kavus health central laboratories in 2013 . مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه 2014; 2 (3) :57-61
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-145-fa.html
خزان هوشنگ، هلاکو احمد. بررسی میزان فراوانی آلودگی‌های انگلی روده‌ای در فروشندگان مواد غذایی مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکز بهداشت شهرستان گنبد کاووس در سال 1392. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1393; 2 (3) :57-61

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-145-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه
چکیده:   (8175 مشاهده)

زمینه و هدف: آلودگی­ های انگلی یکی از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی در جوامع امروزی خصوصاً در افرادی­ که در تهیه و توزیع مواد غذایی مشارکت دارند می­ باشد. در مطالعات مختلف انواع متنوعی از انگل­ های روده­ ای در ایران گزارش شده است. هدف از این مطالعه تعیین میزان فراوانی آلودگی­ های انگلی روده ­ای در فروشندگان مواد غذایی در شهرستان گنبد کاوس در سال 1392 می­ باشد.

روش­ ها: در این مطالعه توصیفی از تعداد 100 نفر از فروشندگان مواد غذایی مراجعه کننده به مرکز بهداشت شهرستان گنبد کاووس نمونه مدفوع در ظروف استریل جمع ­آوری شد. سپس با سه روش آزمایشگاهی مستقیم، فرمالین-اتر و روش سریع سافرانین مورد بررسی و داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS  ویرایش 16 تجزیه و تحلیل آماری شدند.

نتایج: یافته­ های حاصل از 100 نمونه مورد بررسی با روش­ های مستقیم و سریع سافرانین فاقد آلودگی انگلی در حالی که با روش فرمالین_اتر تنها یک مورد (1 درصد) تخم انگل هیمنولپیس نانا یافت شد.

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته­ ها­ی مطالعه بنظر می­رسد نظارت­ های دوره ­ای و منظم مراکز بهداشتی و نیز استفاده از روش­ های متداول و تکمیلی در امر تشخیص آلودگی­ های انگلی ضروری ­باشد. 

متن کامل [PDF 537 kb]   (1625 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/10/3 | پذیرش: 1394/3/23 | انتشار: 1394/12/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb