زمینه و هدف: تحقیقات کمی و کیفی با رویکردهای متفاوتی انجام میشوند و هریک زیربنای فلسفی خاص خود را دارند. با توجه به ظهور نسبتا جدید فلسفه رئالیسم انتقادی، در این مطالعه رئالیسم انتقادی به عنوان یک دیدگاه فلسفی در تحقیقات نظام سلامت و پرستاری مورد بحث قرار گرفته است.
روش ها: در این مطالعه پایگاههای اطلاعاتی Pub Med،Wiley ، Science Direct، Ovid و Google Scholar بدون محدودیت زمانی با کلید واژههای رئالیسم، رئالیسم انتقادی، دیدگاه فلسفی، سلامت و پرستاری مورد جستجو قرار گرفته است.
نتایج: رئالیسم انتقادی به عنوان یک جهتگیری فلسفی و همچنین به عنوان یک متدولوژی تحقیق، راهنمای انجام تحقیقات معتبر در جهت ارتقاء سیستم سلامت است و به درک بهتر فاکتورهای فردی، اجتماعی-زمینهای و سازمانی و ارتباط متقابل بین آنها کمک میکند. در مرور متون به رئالیسم انتقادی بهعنوان یک دیدگاه فلسفی متعادل؛ نوع نگاه آن به رئالیسم و ایدهآلیسم؛ اصول رئالیسم انتقادی؛ رویکرد آن به متدولوژی تحقیق و نقش رئالیسم انتقادی در نظام سلامت و پرستاری پرداخته شده است.
نتیجهگیری: برای دستیابی به ارتقای کیفیت مراقبتهای پرستاری فلسفه رئالیسم انتقادی میتواند راهنمای مناسبی برای تحقیقات پرستاری در جهت کشف و درک فعالیتها و تعاملات پرستاران و ارتباط آن با ساختارهای سیستم سلامت و نیز تاثیر متقابل آنها بر یکدیگر باشد تا بر اساس آنها تدابیر اصلاحی برنامهریزی و اجرا شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |