زمینه و هدف: انتظار واقع گرایانه از ازدواج یکی از عوامل مهم در ازدواج موفق است و مشاوره پیش از ازدواج گامی موثر برای رسیدن به این مهم است. پژوهش حاضر به بررسی تاثیر مشاوره پیش از ازدواج بر انتظار از ازدواج دانشجویان پرداخته است.
روش ها: این مطالعه نیمه تجربی بر روی 30 دانشجوی مجرد دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه انجام شده است. ابزار سنجش مقیاس انتظار از ازدواج و اطلاعات دموگرافیک بود که در مرحله پیش آزمون و پس آزمون توسط مشارکتکنندگان تکمیل گردید. گروه مداخله در 8 جلسه 2 ساعته مشاوره قبل از ازدواج شرکت داده شد و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل و تی زوجی انجام شد.
نتایج: میانگین و انحراف معیار سن شرکت کنندگان در مطالعه در گروه کنترل و مداخله به ترتیب 0/61± 19/33، 1/07±19/92 سال بود. دو گروه قبل از مطالعه از نظر متغیرهای زمینهای تفاوت معناداری نداشتند. بعد از آموزش میانگین نمره کل انتظار از ازدواج بین دو گروه دانشجویان تفاوت معناداری داشت (0/001>p).
نتیجه گیری: اجرای مشاوره قبل از ازدواج به منظور افزایش توانمندی دانشجویان در جهت بنیان صحیح و مناسب زندگی مشترک و تحکیم آن پیشنهاد می شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |