دوره 8، شماره 1 - ( 6-1399 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 69-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

B H, A A A, A D. Frequency and Antibiotic Resistance pattern of Uropathogenic Bacteria Isolated from Urine Samples in Kalaleh, North-East Iran. jmsthums 2020; 8 (1) :60-69
URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-787-fa.html
حسین آبادی بهرام، آهنی آذری آنیا، دانش احمد. بررسی فراوانی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های یوروپاتوژن جدا شده از نمونه های ادراری در شهرستان کلاله. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 1399; 8 (1) :60-69

URL: http://jms.thums.ac.ir/article-1-787-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
2- مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان، گرگان، ایران
چکیده:   (4625 مشاهده)
زمینه و هدف: عفونت ادراری یکی از شایع‌ترین عفونت‌های باکتریایی در انسان است که معمولاً به طور تجربی درمان می‌شوند. از آنجایی که الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی می‌تواند از یک منطقه به منطقه دیگر متفاوت باشد، هدف از این مطالعه تعیین شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری‌های ادراری جدا شده از نمونه‌های ادراری ارجاع شده به بیمارستان حضرت رسول شهرستان کلاله بود.
روش ­ها: نمونه‌های ادراری بیماران مشکوک به عفونت ادراری ارجاع شده به آزمایشگاه بیمارستان در سال 1396 مورد بررسی قرار گرفت و در نمونه­های مثبت، یوروپاتوژن­ ها با استفاده از آزمون­ های میکروب­ شناسی و بیوشیمیایی استاندارد شناسایی شدند. سپس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها به روش انتشار در دیسک تعیین شد.
نتایج: از 640 نمونه ادراری، 141 نمونه (22­%) از نظر عفونت ادراری مثبت بودند. جدایه‌ها به ترتیب شیوع عبارت بودند از: استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس، اشرشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، آنتروباکتر کلواکه، میکروکوک، استرپتوکوک گروه B و سودوموناس ائروژینوزا. بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در جدایه‌های گرم مثبت و منفی به ترتیب نسبت به تتراسایکلین (71/4%) و سفالوتین (85/9­%) مشاهده شد. بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی را جدایه‌ها نسبت نیتروفورانتوئین (91/4­%) داشتند.
نتیجه­ گیری: در پژوهش حاضر جدایه‌های استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و اشرشیاکلی با بیشترین فراوانی نسبت به آنتی بیوتیک تتراسایکلین مقاومت زیادی داشتند که برای درمان عفونت‌های ادراری ناشی از آن ها این آنتی بیوتیک توصیه نمی‌شود. شاید بتوان استفاده از آنتی بیوتیک‌های نیتروفورانتوئین و آمیکاسین را در درمان تجربی این عفونت‌ها به عنوان داروی خط اول توصیه نمود.
متن کامل [PDF 230 kb]   (1837 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/3/2 | پذیرش: 1399/5/11 | انتشار: 1399/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
 This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Designed & Developed by : Yektaweb